De ervaring van:

Shadi

“Ik was onder de indruk van de ideeën en de visie van het bedrijf. En nu ik er werk zelfs nog meer.”

– Shadi Shirazimoghaddam, Chemicus Research

Voordat ik naar Nederland verhuisde, heb ik een bachelor (pure) chemie gedaan in Teheran, Iran en daarna heb ik de master chemie met de focus op energie en duurzaamheid gedaan aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit (het was een joint-degree master). Mijn stage aan de UvA was op het gebied van polymerisatie van bioplastics en depolymerisatie van PET plastic. Tijdens mijn stage hebben we ook geprobeerd een katalysator te ontwikkelen die gebruikt kan worden om PET materiaal te depolymeriseren met een hoog rendement, wat gelukt is. Ik heb ook een literatuuronderzoek gedaan naar magnesiumhoudend beton.

Voor het afronden van mijn stage aan de UvA was ik op zoek naar een onderwerp voor mijn literatuuronderzoek. Professor Shiju, die mij tijdens mijn stage begeleidde, stelde mij voor aan SCW Systems en vertelde mij dat zij op zoek waren naar iemand voor het ontwikkelen van duurzaam cement. Ik besloot eerst de literatuur over cement en beton op basis van magnesium te bestuderen en als ik me in dit onderwerp kon vinden, te solliciteren naar de baan. Bovendien had ik het bedrijf bezocht voordat ik ging solliciteren en ik was onder de indruk van de ideeën en de visie van het bedrijf.

Werken bij SCW is aantrekkelijk, ten eerste omdat de werkomgeving bij SCW Systems erg vrolijk en levendig is en ten tweede omdat we werken aan nieuwe onderwerpen en technologieën en dus de kans hebben om nieuwe experimenten uit te voeren.

Aangezien we aan nieuwe en duurzame onderwerpen werken, zijn er veel ontwikkelingskansen. Om dit te illustreren: voor elk proces zijn er veel uitdagingen die moeten worden aangepakt, daarom leer ik hoe ik chemische problemen moet aanpakken.

Bij SCW werken is geweldig! Mijn collega’s zijn vrolijk en iedereen groet elkaar. Ze staan open voor nieuwe en goede ideeën en goed werk worden hier oprecht gewaardeerd. Er is hier absoluut evenwicht tussen werk en privé, maar soms moet je langer werken als onderzoeken doorlopen. Over het algemeen heb ik vrije tijd om mijn eigen dingen te doen.

Aangezien ik met de trein en de fiets naar mijn werk kom, is een goede dag een dag zonder regen. Alle dagen zijn leuk maar vrijdag in het bijzonder, waarom? Omdat ik meestal op vrijdag al mijn resultaten heb en omdat we elke vrijdag de week bij SCW afsluiten met een borrel.

Ook werken bij SCW?
Bekijk onze vacatures