De ervaring van:

Peter

“Resultaat van een brainstorm-sessie staat enkele weken-maanden later op onze eigen locatie en kan getest gaan worden. Dat is zo gaaf!”

– Peter Hauwert, Senior Process Engineer

Mijn studieachtergrond is MSc en PhD scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam (organische chemie en homogene katalyse), gevolgd door 8 jaar werkervaring als R&D engineer in olie- & gasindustrie. In de praktijk bijgeschoold naar chemisch technoloog gespecialiseerd in behandeling van aardgas.

Ik heb toen voor SCW gekozen vanwege het immense potentieel van superkritisch water vergassen, gecombineerd met prettige sfeer en vriendelijke collega’s. Tijdens sollicitatie al merken hoe een meeting zich vanaf héél breed en conceptueel toespitst naar héél specifiek en concreet, en gelijk de engineers van de betrokken disciplines erbij trekken. Toen realiseerde ik me dat het niet alleen gaat om ontwerpen op papier, maar om apparaten en systemen die het daadwerkelijk doen, en was ik helemaal om.

Het is aantrekkelijk om bij SCW te werken enerzijds vanwege de ontzettend interessante technologie, voor zowel duurzame energie als afvalverwerking. Die krijgt mettertijd steeds meer steun van buiten het bedrijf. Anderzijds zijn het bedrijf en de kerntechnologie nog jong genoeg om invloed hebben op de verdere ontwikkeling van zowel de technologie als de manier van werken. We werken aan vragen waarop nergens ter wereld een kant-en-klaar antwoord is en dit vraagt om creativiteit en doorzettingsvermogen. Ook het feit dat we alle engineering disciplines in huis hebben is leuk en erg leerzaam.

Anderzijds de prettige sfeer met slimme en gedreven collega´s, waar iedereen zichzelf kan zijn en zijn eigen expertise aan kan toevoegen.

En als klap op de vuurpijl de combinatie van ontwerpen met korte doorlooptijden, waardoor resultaat van een brainstorm-sessie zomaar enkele weken-maanden later op onze eigen locatie kan staan en getest gaan worden. Dat is zo gaaf!

We zijn allemaal gedreven om impact te maken, en daardoor geen 9-tot-5-mentaliteit waarbij mensen hun tijd volmaken, maar veel intrinsieke motivatie.  De wens om met elkaar samen te werken hoort er wel bij, je zit hier niet op een eilandje je eigen ding te doen. Dit zorgt voor positief overleg, en interessante gesprekken over risico’s, kosten, doorlooptijd, functionaliteit, etc. Daarnaast is er ondanks alle hoogdravende inhoud ook absoluut aandacht voor gezelligheid, taart of een drankje, en het samen vieren van grote en kleine successen.

De gedrevenheid in de werkcultuur maakt het soms lastig om niet teveel uren te maken, zeker in weken dat er heel veel interessants tegelijk gebeurt. En ondanks alle drive die we voelen om dit tot een succes te brengen, wordt er wel aangegeven dat tijd voor ontspanning & aandacht voor je gezin ook belangrijk zijn, zodat mensen zich niet over de kop moeten werken.  Er is een heleboel te doen en uit te zoeken, maar tegelijk voelt een deel van het werk aan als spelen met mooier speelgoed dan je ooit thuis zou kunnen hebben 😊

Een werkdag bestaat voor mij bijvoorbeeld uit overleg over een concept ontwerp met een of meer collega engineers (proces, werktuigbouwkunde, instrumentatie & elektrisch, automatisering), en afspreken wat de volgende stappen zijn. Berekeningen of processimulaties uitvoeren en de resultaten netjes opschrijven. Afhankelijk van de fase van het project: proces flow diagram opstellen en een planning maken voor een proces onderdeel; een reactor, warmtewisselaar, pomp, klep of instrument specificeren voor inkoop; samen met de operators een proces onderdeel in gebruik nemen of overleggen hoe zij dit moeten doen en waar ze op moeten letten.

Wij zijn al 2-3 jaar in de transitie van start-up naar scale-up  en met de potentie van de technologie zie ik dat nog wel even doorgaan. Daarbij komen er steeds meer specialistische rollen, die eerst een zijtaakje van iemand waren. Daarnaast hebben we zowel in-house onderzoek, alle engineering disciplines, mensen die de constructie doen of overzien, operators van de fabrieken, en steeds meer projectmanagement en ondersteunende rollen (administratie, inkoop, financiën, business development). Daarom geloof ik dat je je zowel in de breedte als in de diepte ruim kunt ontwikkelen.
Hoe dat precies geregeld wordt moet nog ingevuld worden, omdat ook de HR afdeling nog in ontwikkeling is, maar voor gedreven mensen er is meer dan genoeg te doen, nu en in de toekomst.

Ook werken bij SCW?
Bekijk onze vacatures

×

Hi!

Heb je een vraag over een vacature, Whatsapp ons!

× Heb je een vraag?