De ervaring van:

Gerwin

“Ik heb het bedrijf zien groeien van een kleine start-up in een “porto cabin” tot het innovatieve, dynamische en snel groeiende bedrijf wat het nu is.”
– Gerwin Groot, Engineer/Werkvoorbereider operations

Toen ik mijn ouders aan het helpen was op de boerderij in 2016, kwam ik in gesprek met Gerrit, een van de oprichters van SCW Systems. Hij kwam gescheiden koemest halen voor een nieuwe vergassingstest. Ik vertelde over mijn achtergrond, waarop Gerrit aangaf dat ze uitbreiding van het team zochten voor SCW. Hierna volgde snel een gesprek. Ik was onder de indruk van de plannen en heb daarom bewust gekozen voor SCW en de uitdaging die daarin ligt.

 

Ik heb mijn na het behalen van mijn MTS diploma meteen de HTS Werktuigbouwkunde gedaan en ook daar mijn diploma behaald. Hierna heb ik diverse functies bekleed, waaronder technische dienst, onderhoudsmedewerker en chef magazijn. Inmiddels werk ik al 6 jaar voor SCW als (werktuigbouwkundig) engineer/werkvoorbereider operations.

 

Het is echt fantastisch om voor SCW te werken. Ik heb het bedrijf zien groeien van een kleine start-up in een “porto cabin” tot het innovatieve, dynamische en snel groeiende bedrijf wat het nu is. Het werken bij SCW is uitstekend te combineren met mijn jonge gezin. Er is geen sprake van een 9 tot 5 mentaliteit, maar je bent redelijk vrij om je eigen tijden in te delen, als het werk maar gedaan wordt. Zo heb ik 1x in de 14 dagen op vrijdag een papa-dag.

 

Een werkdag bij SCW is nooit hetzelfde. Ik begin de werkdag met het openen van de fabriek, zodat iedereen aan het werk kan (zowel interne als externe medewerkers). Daarna ga ik mijn mail bijwerken en hebben we overleg over de werkzaamheden die deze dag plaatsen vinden, We proberen met het team oplossingen te vinden voor eventuele problemen waar we tegen aan lopen. Vervolgens ga ik een rondje langs de mensen die aan het bouwen zijn op de site van de fabriek. Ik bespreek of zij nog tegen problemen aanlopen of spullen missen. Deze spullen ga ik vervolgens bestellen of leg deze klaar, zodat de werkzaamheden goed door kunnen lopen. Ik heb vaak nog een review met een proces engineer om te kijken of de uitgedachte oplossingen ook haalbaar zijn in de praktijk. Samen met mijn collega’s van het mechanische team pakken we een klus op en werken dit uit. Mijn dag sluit ik af met een rondje langs alle werknemers die aan het bouwen zijn om te horen of ze nog onderdelen of andere spullen nodig hebben, deze bestel ik nog voordat ik naar huis ga.

 

Door de groei van het bedrijf bestaan vele mogelijkheden om te groeien binnen het bedrijf. We zijn op zoek naar vele collega’s om onze “SCW Familie” te versterken. Het is echt prachtig om deel uit te maken van SCW met de mogelijkheden en uitdagingen waar we voor staan. Ik ben blij mee te mogen werken om de technologieën van het bedrijf op te schalen van ideeën van de tekentafel naar een continu werkende installatie. Dit is de toekomst!

Ook werken bij SCW?
Bekijk onze vacatures

×

Hi!

Heb je een vraag over een vacature, Whatsapp ons!

× Heb je een vraag?