Over Gasunie

18 jan 2022 | Partners

Gasunie is een Europees energie-infrastructuur-bedrijf. Het netwerk van Gasunie behoort tot de grootste hogedruk-pijpleiding-netwerken in Europa en bestaat uit meer dan 17.000 kilometer aan pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland.

Gasunie biedt transportdiensten aan voor aardgas en groen gas via haar dochterondernemingen Gasunie Transport Services B.V. (GTS) in Nederland en Gasunie Deutschland in Duitsland. Met haar grensoverschrijdende gasinfrastructuur en diensten faciliteert Gasunie de TTF, die zich heeft ontwikkeld tot het toonaangevende Europees handelsknooppunt voor gas. Gasunie biedt ook andere diensten op het gebied van gasinfrastructuur aan, waaronder gasopslag en LNG. Gasunie wil de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening helpen versnellen. Het bedrijf gelooft dat innovaties op het gebied van gas daarbij een belangrijke bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van hernieuwbare gassen als waterstof en groen gas. Zowel bestaande als nieuwe gasinfrastructuur zijn daarbij van belang. Ook is Gasunie actief in de ontwikkeling van andere voor de energietransitie relevante energie-infrastructuur, zoals voor warmte en voor Carbon Capture en Storage (CCS). 

Samenwerking en ambitie

“De ambitie van het Klimaatakkoord is om 2 miljard m3 groen gas te produceren in 2030. Samen met andere partijen zetten we ons ingroen gas betaalbaar en op grote schaal te maken en leveren. Onze goede samenwerking met SCW past in deze ambitie. De innovatie kracht en dynamiek van een nog jong bedrijf als SCW in combinatie met de ervaring  en specifieke expertise van Gasunie vormen hierin een uitstekende combinatie. We zijn vol vertrouwen dat we gezamenlijk een duurzaam, succesvol en technologisch vooruitstrevende bijdrage gaan leveren aan de energietransitie“, aldus Bouwe Heida.

Nieuws en meer..

Landelijke aandacht voor doorbraak SCW Systems

Afval als bron voor groen gas: lost dit het probleem van toekomstige tekorten op?

Bekijk hier
alle cleanupdates

Op de hoogte blijven?

We houden je up-to-date!

×

Hi!

Heb je een vraag over een vacature, Whatsapp ons!

× Heb je een vraag?