Op dit moment zijn SCW Systems bv en SCW Energy Alkmaar bv op zoek naar kandidaten voor de volgende functies:

Vacatures

Vacature: Operator & Technicus Installaties (Operator & Maintenance)


Vacature: Mechanical Engineer / tekenaar


Vacature: PLC programmeurInleiding


SCW Energy Alkmaar is ’s werelds eerste producent van groene gassen door middel van “superkritische water vergassing”. Het bedrijf beoogt een belangrijke rol te spelen bij in de energietransitie en de vergroening van de chemie.


Met deze innovatieve technologie worden (natte) organische reststromen efficiënt en snel omgezet in een syngas dat bestaat uit groen gas (methaan), groen waterstof en groen CO2.  Na bewerking wordt groen gas rechtstreeks gevoed in het landelijke Hogedruk Transportleiding netwerk.


SCW Energy Alkmaar is een volledige dochter van SCW Systems en is de producent van groen gas. Zij maakt hierbij gebruik van de benodigde infrastructuur die door SCW Systems en Gasunie New Energie is gerealiseerd. SCW Systems ondersteunt SCW Energy Alkmaar bij de toepassing van de technologie, de verwerving en de logistiek van de grondstoffen en bij de implementatie van procedures.


SCW voorziet een groei van het bedrijf voor 2019 en komt graag in contact met enthousiaste medewerkers gedreven door inhoud.


Wat biedt SCW

• Een uitdagende werkomgeving;

• Functies in een groeiend bedrijf;

• Werkgever met een open cultuur en zeer prettige werksfeer;

• Een goed compensatiepakket.


De werklocatie is in Alkmaar.


Voor het opstarten van de faciliteit in Alkmaar zijn wij op zoek naar collega’s die een hoge mate van flexibiliteit en gedrevenheid bezitten en een uitdaging aan durven gaan in de volgende functie:


Functie: Operator & Technicus Installaties (Operator & Maintenance)


Doel van de functie

Het (zelfstandig) uitvoeren van schermoperator taken en reparatie/onderhoudswerkzaamheden aan de superkritische watervergasser. Deze werkzaamheden zullen in eerste instantie in dagdienst, maar later in een ploegendienst, uitgevoerd worden.


In de functie treedt je op als schermoperator van de superkritische watervergasser, je bewaakt het geautomatiseerde proces via de HMI in de control room. In de productie signaleer je actief storingen, afwijkingen en initieert correctieve acties waarbij je de procesveiligheid borgt. Je legt operationele wijzigingen vast in de daarvoor bestemde systemen. Een ander deel van de functie is het uitvoeren van geplande en ongeplande reparatie- en onderhoudsactiviteiten aan de installatieonderdelen en beoordeelt hierbij de impact, betrouwbaarheid en veiligheid van installatiedelen. In het team neem je deel aan het evaluatieproces en “lessons learned” meetings. Ook draag je zorg voor noodzakelijke werkvergunningen met eventueel benodigde TRA.


Functie eisen


Mocht je nog nadere informatie willen hebben omtrent deze uitdagende functie dan kan je contact opnemen met de plant manager van SCW Energie dhr. Arjen Blom via onderstaande mailadres of telefonisch.

Arjen.blom@scwsystems.com. Mobiel: +31 6 38 116 132


Graag een motivatiebrief inclusief CV mailen aan Gerrit van Dompseler (SCW-HR) Email: gerrit.van.dompseler@scwsystems.com
Functie: Mechanical Engineer / tekenaar


Doel van de functie

Als mechanical engineer bij SCW werk je als technische expert aan de superkritische watervergasser. Het betreft hier het totale traject: het uitwerken van de technische oplossingen in 2- en 3 D (autocat/inventor) tot en met realisatie in multidisciplinaire projecten.

Als professional vind je het een uitdaging om te werken binnen een innovatieve productieomgeving.  Je bedenkt binnen je vakgebied de technische oplossingen op het gebied van nieuw te bouwen installaties of aanpassingen aan de superkritisch watervergasser. Je neemt hier ook de uitwerking voor je rekening is samenspraak met het SCW-team van engineers. Je levert zelf het basisontwerp en sterkteberekeningen. Bij uitbesteding aan derden zorg je ervoor dat hun werk aan (kwaliteits)standaarden voldoet waarbij de je opzet van de SCW technische standaarden realiseert en up to date houdt. In het SCW-team ben je vraagbaak en adviseur voor collega’s voor jouw expertisegebied.


Functie eisen


Graag een motivatiebrief inclusief CV mailen aan Gerrit van Dompseler (SCW-HR) Email: gerrit.van.dompseler@scwsystems.com
Functie: PLC-Programmeur


Doel van de functie

Als Programmeur ben je nauw betrokken bij lopende projecten in de integrale besturingstechniek van de superkritische watervergassers. Ook zul je betrokken zijn bij het inbedrijfstellen van het besturingssysteem in testprogramma’s en het programmeren van de fabrieken en het onderhouden van de HMI in de control room.


Een belangrijk deel van de functie is een vertaalslag maken van een procesbeschrijving (aangeleverd door de procestechnologen) naar een software-ontwerp. Hieronder valt het implementeren van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen in bestaande software en tevens het ontwikkelen van de software voor nieuwe subsystemen of testopstellingen. Het gestructureerd documenteren van deze ontwerpen is hierbij een must.

In het verlengde hiervan lever je een bijdrage aan de kwaliteit en het onderhoud van de software door het (mede)opzetten van de een gestandaardiseerde bibliotheek en het gestructureerd testen van de functieblokken (ervaring met een automatische testomgeving is een pre).


Tevens kan je deel nemen aan het integreren van de PLC software in modellen van het systeemgedrag, met bijvoorbeeld Simit of Indiss. Hiermee kan het systeem gesimuleerd worden voor bijvoorbeeld  systeemanalyse of opleiding van operators.

 

Functie eisenGraag een motivatiebrief inclusief CV mailen aan Gerrit van Dompseler (SCW-HR) Email: gerrit.van.dompseler@scwsystems.comOver ons


SCW Systems

SCW Systems is het research en engineering bedrijf.


SCW Energy Alkmaar

SCW Energy Alkmaar is het produktiebedrijf van schone energie (groengas).

clean energy technology SCW Systems